Harald Nyborgs butiker blir kvar – som outlet – Expressen

0 31

Kvällsposten berättade förra veckan om att koncernen Harald Nyborg beslutat att stänga sina butiker i Sverige – och i stället satsa på e-handel.

Butikerna kommer att stängas ner den 13 januari nästa år. Totalt handlar det om 11 butiker som berörs. I framtiden är det enbart butiken i skånska Löddeköpinge som kommer att vara kvar.

Det var beskedet i november.

Byter namn till Järnia nästa år

Men redan då avslöjade koncernen att förhandlingar pågick med ett annat känt varumärke och att jobben kanske kunde räddas kvar.

Nu skriver Kristianstadsbladet att butikerna blir kvar – men byter namn och blir Järna Outlet. Namnbytet gäller från 1 mars.

”Övertagandet innebär att 9 butiker på ca 2000 kvm vardera, 100 st butiksanställda och en inköpsvolymvolym på ca 300 Mkr hamnar i Bolists ägo och drift. Övertagandet innebär också att koncernen utökar sitt butiksnät till 230 butiker” skriver Bolist i ett pressmeddelande enligt Kristianstadsbladet.

Det handlar om att marknaden för byggvaror håller på att förändras och gå mer mot billiga varor.

”Konceptet är ett resultat av den pågående trenden med lågpris och outlets och ska locka en prismedveten kund som söker kvalitet till ett lågt pris inom områdena fynda, fixa, hem och familj”, skriver Bolist i pressmeddelandet.

Sortiment med upp till 70 procents rabatt

Lågpris kommer att vara en del av idén, bekräftar han.

– En härlig utmaning och möjlighet för oss att driva egna butiker. Målet med en Järnia Outlet är att locka både kvinnor och män att komma till våra butiker varje dag. Konceptet ska driva två typer av destinationer, dels ett outlet sortiment som ska ha upp till 70 procents rabatt och dels ett bassortiment inom järn, hus och hem, säger Tomas Fritzon, vd för Bolist AB.

Read More

Leave A Reply

Your email address will not be published.